En l’estiu de 2016 en Alboraia, l’equip de govern i per decret d’alcaldia, amb completa opacitat va avalar la realització d’un macrofestival que hauria de servir per «regenerar» l’horta de Peixets.
Els organitzadors preveien adaptar els terrenys de la partida del Miracle per tal d’acollir 30.000 assistents al festival Marenostrum, tot i que la zona estava previst que quedaria classificada com a horta d’especial protecció en l’avantprojecte del Pla d’Actuació Territorial de l’Horta (PATH). L’agençament de l’espai per a la celebració del festival suposava el cobriment de séquies, la destrucció de cultius, l’aplanament dels terrenys i en suma, la transformació del parcel·lari en una enorme esplanada uniforme. El macrofestival anava a suposar un impacte paisatgístic que anava a transformar l’horta en vies de protecció de manera difícilment reversible.
Els col·lectius Som Horta d’Alboraia i Per l’Horta van encapçalar el moviment d’oposició al projecte, convocant amb urgència diferents concentracions en el lloc dels fets així com una campanya de conscienciació en mitjans i xarxes socials. La campanya va ser secundada per col·lectius com Acció Ecologista Agró o Plataforma per la Sobirania Alimentaria del PV, CSOA l’Horta, col·lectius ciclistes i associacions veïnals de la ciutat, com les de Castellar-L’Oliveral i Orriols, i d’Alboraia -Centre Històric, Port Saplaya o la Patacona, entre altres. També participaren llauradors i llauradores de diferents zones de l’Horta.
La pressió social, visibilitzada en la recollida de 85.000 signatures en la plataforma «Change.org», sumada als informes negatius d’algunes conselleries, va portar al fet que l’ajuntament d’Alboraia es veiera forçat a denegar el permís al festival el mateix dia d’obertura de portes amb 17.000 entrades venudes, segons els organitzadors. Una situació que va tindre una important repercussió als mitjans.